0

Nincsenek termékek a kosárban.

2019. október 4. Kedveseim…

Nehéz néha leírni egy-egy történetet, pláne, ha az szomorú. Pár mondatba besűríteni egy olyan ember történetét aki szinte sosem állt meg, na az meg lehetetlen. Nem is ez a cél, hanem megemlékezni valakire, aki annyi mindent hagyott itt maga mögött. 

“Kedveseim. Az van, hogy 14 áttét van a testemben…”

Így kezdődött az a poszt, amin rengetegen fagytunk le 2019. október 4-én. 1 hónappal később pedig már odafentről mosolygott ránk Kiss Krisztián (Khristian K).

Amíg él a szeretet és az emlék, addig igazából nincs halál.” – mondja az idézet.

Márpedig ha Krisztiánról van szó, akkor bőven van miről megemlékezni, rengeteg dolgot hagyott maga mögött szinte napra pontosan 2 évvel ezelőtt. Munkássága továbbra is minden eszméjét magában hordozza. Szabad volt, saját törvényekkel és látásmóddal, nem kívánt beállni egyetlen sorba sem. Zenéinek hangzása tükrözte ezt a legjobban, illetve kiadóinak filozófiája. Sok hazai producer kezdte nála a pályafutását, rájuk, azaz ránk talált (az én legelső megjelenésem is a még akkori MANDMS Music-hoz köthető – Olavi). Későbbiekben MOIRA lett az új kiadó neve.

Krisztián is egyike volt azoknak, akik az életüket tették fel az elektronikus zenére. Főállásban tolta a zenei szekeret. Menedzselte a sok-sok megjelenést, egyengette a kiadó útjait, ötletelt, önmaga dizájnere volt, DJ-ként hétvégente zenélt, rendezvényeket szervezett, folyamatosan új dalokat írt és mindig kereste az új tehetségeket és segítette őket. Motivált volt és ezzel másokat is motivált, sőt ha kellett lelkileg is besegített bárkinek.

Ő volt az, aki annak ellenére, hogy a zenéből és a kiadóból élt, mégsem akart elmenni abba az irányba, ami több pénzt hozott volna neki. Nem az érdekelte, hogy akiket megjelentet a kiadónál azoknak mennyi Facebook követője van. Nem nagy neveket keresett, hogy biztosan vásárolják a zenéket. A kicsiknek segített elindulni és olyan ismerősöket keresett meg akiket elismert. Az embert nézte a zene mögött, így, ha jó volt egy zene, akkor mindegy volt, hogy mi az adott producer aktuális social média státusza. Szólt, hogy “gyere csináljuk mert jó vagy, hiszek benned”. Hidat épített a nagyvilág felé.

Ezt biztos, hogy ma is ugyan így csinálná és továbbra is rosszul lenne az érdekmegjelenésektől, fellépésektől.  

Akik ismerték és beleláttak a zenei szcéna iránti hozzáállásába, azoknak értékes példa Ő. Mert értéket közvetíteni csak úgy lehet, ha az értéket nem a pénzben keresed. Bizony, volt szíve! Nem is kicsi és az igaz értékekben hitt.

Megmondom őszintén dátumokból kiváltképp rossz vagyok. Ha nem futottam volna bele Derek Facebook posztjába, ami pont az egyik MOIRA lemezmegjelenésről szólt, amit a minap vásárolt és említést tett arról, hogy 2 éve ment el Krisztián, akkor nem emlékeztem volna arra, hogy halálának éppen a második évfordulója van. 

A zenéire, a tanácsaira, a segítségére és világnézetére viszont mindig is emlékezni fogok! Meghatározó személye volt a szcénának, és ahogyan csinálta a dolgait, az máig meghatározó és az is marad. Amíg emlékezünk rá így is marad és visszük tovább amit kaptunk tőle. Isten nyugosztalja.

Befejezésül az ő szavait idézném, amit utolsó posztjánál üzent mindannyiunknak búcsúzóul:

Táncoljatok sokat! Mixeljetek harmóniában és hosszan mert úgy a szép! Love you All!

Khristian K (Kiss Krisztián)
Kiss Krisztián

Enjoy it! Listen loud, share it and follow PHONODA for further fine selections of deeper underground! Respect the artist and BUY music!

Peace! MATO & 7mirror [DJs & Curators PHONODA-miniSeries]

A hozzászólás csak akkor lehetséges, ha a böngészőben be vagy a Facebook fiókodba jelentkezve.