0

Nincsenek termékek a kosárban.

Capeesh Society – lapot húz 19-re

Gyakran a körülmények alakítanak minket, mert tele van az élet olyan történéssel, ami mellett nem lehet csak úgy elsétálni. Pont ez történt most is. A legújabb AlliWant Music megjelenést meghallgatva csak annyit írtam MATO-nak, hogy „mit szólnál ha ezentúl kiemelnénk bizonyos dalokat és írnánk róluk, hogy felhívjuk rájuk a figyelmet? Capeesh Society – Go for Broke, hallgasd meg, k*rva jó!” (Olavi)

A válasz 2 perc múlva érkezett:

„EGYETÉRTÜNK!”

Így lesz most ez a poszt az első epizódja egy olyan sorozatnak, ami olyan zenékről szól, amiket javában hazai tehetségek írtak és büszkén mutatjuk be mi is nektek!


A továbbiakban mivel több Viktor nevű szereplő van a cikkben, így Viktorként Udvari Viktorra gondolok, Mátó Viktor pedig MATO néven fog szerepelni. Így talán senki nem kavarodik bele, többek között én sem.

Az első utam Udvari Viktorhoz vezetett – nagy titkot most nem leplezünk le, Ő Capeesh Society – és azonnal fel is tettem a kérdésem, hogy írhatunk-e a zenéről, örült a kérdésnek. Alapjában véve a csatornáinkon másabb hangzás dominál, illetve inkább talán azt mondhatjuk, hogy nem a ’peak time’, vagy magyarul nem a főidős zenék uralkodnak. Viszont a house az nekünk is house, ez a trekk pedig nagybetűs HOUSE. Olyan mérföldkő érkezett meg ezzel a megjelenéssel a hazai zenepiacra, ami nagy valószínűséggel nyomot fog hagyni nemzetközi szinten. A ’Tatárjárás’ volt talán anno Viktornak az első olyan megjelenése 2017-ben, amire sokunk felkapta a fejét és aki nem ismerte munkásságát, az hirtelen beletúrt a múltba.

„Csak így nyomok egy kis…zenét.”

Azóta sok minden változott, pl megszületett a Capeesh Society, ráadásul az utóbbi időben igen csak húzós darabokkal állt elő. A Go for Broke jó péda arra, hogy a név kötelez. Magyarosítva a „lapot húz 19-re” kifejezés áll jelentéséhez legközelebb.

 

Viktor elmesélte, ez a trekk augusztusban íródott és előtte egy hónappal döntötte el, hogy valóban a zene az, amivel teljes mértékben foglalkozni szeretne. 10 év produceri múlt után jött el ez a pont. Ha valaki zenét ír, az tudja, hogy mennyire nehéz ez a lépés és bizony hosszú utat kell bejárni, amíg letisztul a kép és minden megszerzett tapasztalat okosan felhasználhatóvá válik. Ráadásul Collective Machine (Domján Márió) is inspirációként hat mostanában Viktorra. A közös munkák/projektek eredménye is részben ez a hangzásvilág. Persze Viktor sem csak főidős darabokat kreál, azért erőteljesen jelen van még a visszafogottabb oldala is, ami ugyancsak tolódott a minimálos 4/4-ből a break tört ütemei felé. A God has lied’ határozottan ajánlott!

Egy szó, mint száz még Viktor is egyet értett velünk azzal, a maga szerény módján, hogy ha elég sok emberhez eljut a ’Go for Broke’, akkor azzal lerakja a védjegyét a szakmában. Azt pedig, hogy pontosan mi az, ami megragadott ebben a zenében minket, azt MATO olyan szépen megfogalmazta, hogy zárásként copy-paste idézném:

„A house eredeti gyökerei 2021-es köntösben. Viktor biztos kézzel húzott lapot a ’19-re. Olyan zene született, amely az én korosztályomnak biztosan visszahozza a nyári siófoki hangulatot, szerelmek emlékét, a sorban állást a lemezboltban a legújabb megjelenéseket hallgatva, abban reménykedve, hogy nekem is jut még belőle egy példány, az izgalmat amikor végre felcsendül egy szettben a zene amit már nagyon vártál. Ennek a trekknek vinylen a helye!”

 

Hallgassátok meg ti is, szerintünk egy nagyon jó zenével gazdagodott a house világa!

BUY link: https://www.beatport.com/release/go-for-broke/3485020

 

Viktor MATO and Olavi FOLDI [a.k.a. 7mirror] [DJs & Curators of PHONODA]

A hozzászólás csak akkor lehetséges, ha a böngészőben be vagy a Facebook fiókodba jelentkezve.