0

Nincsenek termékek a kosárban.

Deep Vision Night

DVN, röviden tömören. Aztán mindjárt kicsit hosszabban is. Egyszer jártam ott, még 2018-ban, haza emigrálásom évében. Illetve tavaly majdnem, de sajnos nem tudtam elmenni. Tolnai Péter, avagy Tolnai a szülő atyja a Deep Vision Night-nak és megkérdeztük pár dologról, mert ez a sztori is olyan, amiről érdemes beszélni…. (Olavi)

Milyen motivációk dolgoztak benned, amikor létrehoztad ezt a klub-estet?

Nem volt ez anno túlgondolva… Talán az egyik első kis csónakházi bulimat szerveztem

Mosonmagyaróváron, amikor eszembe jutott, hogy a plakátra jó lenne egy frankó név a bulinak. Mindig is szerettem a sejtelmesebb, mélyebb, komolyabb zenéket vagy filmeket, ezért esett a választás a Deep Vision Night-ra. Egy tartalmas, varázslatos élményekkel tarkított éjszakát képzeltem el akkoriban.

Mikor volt ez az ominózus buli? Milyen zenék mentek akkoriban nálad?

Egészen pontosan 2000 decemberében volt az első Deep Vision Night. Zeneileg akkor kacsintgattam a progressive house felé erősen, de trance, techno, house is megfért egymás mellett. Nagy kedvencem volt a Hooj Choons kiadó, szinte minden szettemben szerepeltek a lemezeik.

Bárhonnan nézem, ez több mint húsz éve volt… Azért ez szép hosszú idő, nem?

Azért nem kell ezt az időtartamot nagyon túl értékelni, hiszen zajosabb és nyugodtabb időszakok váltották egymást közben. Volt olyan, hogy kéthetente volt valahol rendezvény, máskor kimaradt egy-egy év is akár. Sosem éltem ebből, sosem a pénz motivált, így nem is volt kényszer a dologban. Ha volt kedvem rendeztem bulit, ha nem, nem. Ilyen egyszerű. Nyilván, ez a szemlélet be is korlátozta erősen a lehetőségeket, sosem nőtte ki magát igazán ez a rendezvény. Másik oldalról viszont pont ezért maradt mindvégig őszinte, minőség ügyben nem megalkuvó.

Kik voltak a társaid ez alatt az idő alatt?

Sokáig egyedül igyekeztem szervezgetni a dolgokat. 2006-körül aztán az élet úgy hozta, hogy Frank Péter barátom (aki akkoriban Frank P. néven zenélgetett), csatlakozott hozzám. Akkoriban ismertem meg Szeidel Tamást is, akit végtelenül lelkesítő hozzáállásával, korrekt véleményével, hihetetlen akarásával nagyon hamar megszerettem, ezért mint szervező/grafikus csatlakozott hozzánk. Sajnos az élet kegyetlen volt, Tamás hosszú betegség után 2007-ben elhunyt. Ezen a ponton természetesen egy kicsit leálltak a dolgok…

A weblapunk, a deepvisionnight.hu viszont továbbra is hasított, máig legendás mixek kerültek fel ide. Sokan szerintem innen ismerik a DVN-t. Frank P. közben eltávolodott a zenéléstől, így a kiválás mellett döntött. Saját rádióműsoromban, a Fülpiszkálóban ismerkedtem meg Mesterházy Ernővel, azaz Ernest C.-vel, aki akkoriban már komoly bulikban tette tiszteletét. Bár viszonylag távol élünk egymástól, zeneileg és gondolatilag hamar észrevettük, hogy közös nevezőn vagyunk, ezért Ő lett a következő tag.

Talán ez az időszak volt a legaktívabb a DVN történetében, sok helyen, sok bulit hoztunk össze, általában remek hangulattal. Ravasz Roland, alias Shade Audio 2009 környékén egy akkoriban feltörekvő mosonmagyaróvári dj/producer volt, aki új lendületet hozott a csapatba, miután meginvitáltuk. Ezután Ernővel a zenei ízlésünk kicsit kezdett más irányt venni, végül úgy döntöttünk, külön válunk. Ennek ellenére máig jó kapcsolatot ápolunk, olykor még közös zenélések is előfordulnak. Jelenleg tehát Shade Audio a hivatalos DVN tag mellettem, aki egyébként egyre nagyobb sikereket ér el producerként, érdemes lesz rá figyelni! Az utóbbi években viszont nem voltunk túl aktívak szervezés ügyileg. Ez alól persze kivételt jelent a DVN Camp!, illetve a DVN Szilveszter.

Egy saját rádióműsort említettél az előbb. Azzal mi újság?

Igen. Egy akkoriban még működő mosonmagyaróvári (Fm) rádióban, a Lajta Rádióban működött több mint hét éven át, minden héten pénteken a Fülpiszkáló! Című elektronikus tánczenei műsorunk javarészt Banyár György, alias Gyurma barátommal. Rengeteg interjú, rengeteg tematikus, stílusokat bemutató adás, sok beszéddel, és persze dj mixekkel, szerte az országból. Aki akkoriban számított a hazai e-zenei palettán, az nálunk szerepelt. Fura, így visszagondolva hatalmas dolog volt az tőlünk akkor, de amikor készítettük, teljesen természetes volt, hogy minden héten pénteken adás van, készülni kell rá. Mindezt persze csak a szcéna helyi erősítéséért, megismertetéséért csináltuk, anyagi ellenszolgáltatás nélkül. Az adások archiválva vannak. Ki tudja, talán még előszedem, és publikussá teszem őket… Nagyon büszke vagyok erre az időszakra!

Hogy áll most a DVN jelene?

Ahogy említettem, az utóbbi években különböző okok miatt háttérbe szorultak a saját szervezésű estek. Roland is, ill. én is az életünk egyengetését helyeztük előtérbe, ill. be kell hogy lássuk, változnak az igények, szokások. A kávéházas háttérzene szolgáltatásban már volt részünk sokszor, de rá kellett hogy jöjjünk, az nem a mi műfajunk. Zeneileg is olyan irányba mentünk mindketten, ami már nem működik jól háttérzeneként, teret, hangerőt kíván. Ilyen bulira viszont rá kell készülni és igény is kell rá. Ezzel nem állunk túl jól a környéken…

Azt tudom tehát mondani, hogy a Deep Vision Night jelenleg főként a nyári, két-három napos DVN Camp!-re korlátozódik, ami viszont szenzációsan működik, évről-évre egyre nagyobb érdeklődéssel. A 2021-es évet pedig egy bitang jó DVN Szilveszterrel zártuk, az ország minden területéről érkeztek hozzánk barátaink, akikkel igazi ünnepi pillanatokat élhettünk át. Ki tudja, ha a járvány helyzet engedi, talán tavasszal összehozunk egy újabb limitált bulit…

Többször említetted már a DVN Camp!-et, miről is van szó pontosan? Bemutatod pár szóban azoknak, akik nem ismerik.

Az alap koncepció az volt, hogy az évek alatt kialakult DVN közeli lemezlovas-magot összecsődítjük egy hosszú hétvégére, zenélünk, jól érezzük magunkat, egyfajta mini-nyaralást szervezünk egy szabadtéri helyszínen. Ez a helyszín végül a rajkai Aranykárász Kemping lett, itt 100%-ban meg tud valósulni, amiről a DVN szólni akar. Az évek alatt persze folyamatosan alakult, cserélődött, bővült a fellépők névsora, így mindig színes marad a felhozatal. A line up összeállítása mindig az én dolgom, igyekszem jó szemmel és füllel válogatni a produkciók közül. Egy biztos, a DVN-en értő fülek vannak, itt mindenki játszhatja a legféltettebb lemezeit, sőt azt kell mondjam egyfajta elvárás is érezhető a buliban, itt bizony csakis minőséget lehet képviselni. Talán jól is van ez így, a hangulat mindenesetre magáért szokott beszélni.

2012-ben rendeztük meg először, azóta majdnem minden évben találkozunk. Nem titok, a DVN-en előnyt élveznek a vinyl-ről játszó lemezlovasok, már ez is egy komoly szűrőként funkcionál. 2021-től már három napossá bővítettük az eseményt, mert rettentő gyorsan telik el ez a meseszerű hétvége ennyi jó ember között. 2022-ben augusztus 11-12-13 lesz a dátum, amit már most nagyon várunk…


Itt pedig egy DVN Camp felvétel Tolnaitól, 2019-ben így pakolta a lemezeket.

20 év sok, a bele fektetett munka is. Éppen ezért nagy hála és köszönet Tolnainak mindenért, amit a szcénában tett és tesz. Kitartást kívánunk neki a jövőben is, a DVN-nek pedig hosszú és tartalmas jövőt, sok tánccal.

A hozzászólás csak akkor lehetséges, ha a böngészőben be vagy a Facebook fiókodba jelentkezve.