0

Nincsenek termékek a kosárban.

Digital Piknik

„Van egy félnapos rendezvény a fővárostól nem túl távol ahol a house és techno kéz a kézben vonul át nappalból az éjbe.”

Mielőtt kitérnénk a rendezvény bemutatásra egy rövid történelem az alapok megismerésére;

Dabas és környéke a kétezres évek elején igen erős underground zenei élettel büszkélkedhetett. Nagyon sok kult hely és nyári fesztivál működött a térségben majd szép lassan csendrendeletek és egyéb negatív behatások során „szürkébb” évek következtek. Az előzőleg említett időszakban munkálkodó és nevelkedő fiatalok szétszórtan de ki-ki a maga útját járva végezte a dolgát a helyi lehetőségekhez mérten.
Fordulópontnak számító ’17-es évben egy közös kollaboráció jött létre ami arra volt hivatott, hogy megtörje a helyi „csendet” és évente pár alkalommal minőségi elektronikus zenei rendezvényeket rakjon le valamint a szcénához kapcsolódó kult programokkal jelentkezzen.

Ehhez idővel szükség volt egyesületté alakulni és létrejött az Uncompromising kistérségi kulturális életért felelős közösség.

DIGITAL PIKNIK

2017 nyarán egy baráti társaság gyűlt össze a dabasi paintball pálya pihenő területén, hogy egy közös főzés-zenehallgatás mellett tudjon nosztalgiázni az elmúlt idők nagy eseményein. A helyszín adottsága és természetközelsége valamint a jó fej tulajok együttes hatására még másnap lepacsiztunk egy valamikori visszatérést.

A következő évben úgy döntöttünk, hogy a közeli barátok barátait és releváns arcokat is szívesen látunk nyári freedom programunkon ahol már egy tervezettnek mondható line up mellett pörgettek a helyi dj-k kora délutántól. Mindezek mellett az elsődleges célkitűzés a családias-baráti hangulat napsütötte dallamok elfogyasztása közben. Nem volt előre megírt befejezés nem számítottunk kora esti tömegre és arra sem, hogy a felkelő nap köszönt minket a dj a pultban reggeli tánc közepette…

A következő évben összefoglaltuk az eddig tapasztalatainkat és rengeteg pozitív visszajelzés hatására megszületett a Digital Piknik Electronic Music Open Air ami a csapatunk évente egyszer jelentkező hivatalos szabadtéri rendezvénye lett. A koncepció változatlan maradt és igyekszünk nem eltérni eredeti terveinktől. Ilyen pl; nappali szórakozás és tánc, zenei igényesség-hangzásokon belüli sokszínűség prezentálása, tematikus off  programok, környékbeli tehetségek bemutatása…

Zeneileg törekszünk egy stabil hidat képezni a house és techno színes palettája között, kiemelet hangsúlyt fektetve a dinamaika ívére. A késő délutáni-kora esti periódusban jellemzően deep-dub-microhouse hangzások dominálnak majd a késő esti óráktól átfordulunk a techno felé.

A helyszín:

A város szélén 1 hektáron elterülő pálya nevéből is adódóan a paintball és airsoft szerelmeseit szolgálja ki első körben. A területhez tartozik egy tó melletti fedett pihenő rész (nekünk tánctér) ezen belül kialakított italpult, idei szezonra teljesen felújított vizesblokk és persze a páratlan zöld környezet.

Az idei piknik június 17-én 18:00-tól veszi majd kezdetét, amiről minden információt az alábbi flyer-ra kattintva a Facebook eseményben megtaláltok. Grema, Strypee, Schime is pultba állnak, ők nálunk is kulcsfigurák. Illetve Niceberg is szelektált már egy nagyon finom miniSeries hanganyagot. De, ha a szálakat összefutását tekintjük, akkor az Andrija Jäger által működtetett Minimal Art Family stúdió is helyett adott már néhány Phonoda felvételnek. Mondhatnánk, hogy kicsi a világ, de inkább azt mondjuk, hogy jó a közösség! Ez pedig manapság talán a legfontosabb.

A Digital Piknik pedig ugyancsak a közösségről szól, nem kínál se többet, se kevesebbet, mint ami: 
Zene, szórakozás, kikapcsolódás…egyszerűen, őszintén és sallangmentesen és kompromisszum mentesen. OTT TALI!


Uncompromising: https://www.facebook.com/ncmprmsng
Digital Piknik: https://www.facebook.com/events/s/uncompromising-pres-digital-pi/571253241690764/
Minimal Art Family: https://www.facebook.com/minimalartfamily