0

Nincsenek termékek a kosárban.

Fidull 01 – Ami jó, az jó!

Talán picit irigykedve tekinthettünk szomszédainkra az elmúlt években. Romániában olyan zenei virágzás történt, ami szinte egyedülálló. Underground berkekben egy ilyen szerteágazó zenei hullám példaértékű. A sajátos minimal hangzás még önálló nevet is kapott – rominimal néven – és olyan produceri összefogást ért el, ami mintha több éves tavaszt hozott volna a Román elektronikus zenei életbe. 

Mi pedig ezt néztük itthonról és pislogtunk, hogy honnan ez az összetartás? Ezt lehet így is? Lehetne bizony, sőt így lehetne csak igazán. Példát mutatva együtt. Kiállni az értékek mellett és sugározni azt. Talán pont ez történik. Egyre több olyan hazai megmoccanás van, ami ezt tükrözi. Ami hátat fordít a biznisznek és csak azért is szívből cselekszik. Clay Shirky, a technológiai újságírás egyik uttórője ezt úgy fogalmazta meg, hogy

„Olyan világban éltünk eddig, ahol a kis dolgokat szerelemből, a nagyokat pénzért tették.”

/Clay Shirky/

Eddig. Azaz elértük azt a pontot, hogy végre nagy dolgokká válhatnak a szerelmek is, erre jó példa a fenti rominimal eset.

Hazánkban is vannak bőven arcok, akik szembe mennek azzal, hogy pénzért alkossanak. Ehelyett változásért teremtenek, változást hoznak, mindezt úgy, hogy közben nem elvesznek, hanem adnak. Ha kell együtt, közösen, de egy jó cél érdekében.

A Fidull is pont ilyen. Pont így fogta most mindazt össze, amikben jók vagyunk: a hazai elektronikus underground feltörekvő tehetségeinek javát! Mert nagyon is van mit aprítani a tejbe, olyan hihetetlenül jó zenék vannak a látótéren kívül elnyomva, amiknek az előadói bőven megérdemlik a kiemelkedő figyelmet.

Kijött a legelső válogatás megjelenés és mit fűzhetnénk még hozzá, amellett, hogy itt a link lentebb, ahol minden darab meghallgatható? AZT, HOGY SOK SIKERT KÍVÁNUNK NEKIK MINDENBEN! TÖBB ILYET!

BUY LINK: fidull.bandcamp.com/album/fidull-001

Fidull Facebook: www.facebook.com/fidullmusic

Enjoy it! Listen loud, share it and follow PHONODA for further fine selections of deeper underground! Respect the artist and BUY music!

Peace! MATO & 7mirror [DJs & Curators PHONODA-miniSeries]

A hozzászólás csak akkor lehetséges, ha a böngészőben be vagy a Facebook fiókodba jelentkezve.