0

Nincsenek termékek a kosárban.

Monthy Nolan

Július 23-án elérkezünk a PHND008-hoz, ami azt jelenti, hogy a nyolcadik hazai kiadványunk is megjelenik. Természetesen a a hagyományt őrizzük és hallatjuk a Magyar hangot a nagyvilágban, így ezúttal is hazai előadóval érkezünk. Csuvár Tibor, azaz Monthy Nolan két szerzeményével örvendeztetett meg minket, illetve hárommal, de a harmadik dal életútját labirintusra szabta az élet, szóval maradt kettő remekbe szabott dub house, abból is a szárazabb fajta, amikből Gubás Gabi hangja fog visszacsengeni a löktetések között úszkáló chordok között. 

Ahogy azt tettük a múlt hónapban Melon esetén, most is hasonlóképp teszünk, bemutatjuk a producert aki az EP mögött áll és ezt a jó szokásunkat a jövőben is tartani szeretnénk. Még mielőtt rátérnénk a fix kérdéssorra azt elmondjuk, hogy nagyon kellemes és gördülékeny folyamat volt Tibivel is együtt dolgoznunk, mert a közös nevező azonnal megvolt és ismét hasonló világnézetek találkoztak. A zeneiekről nem is beszélve…na de faggatózzunk!


– Hol/mikor/hogyan kezdődött ‘Monthy Nolan’?

Sziasztok! Ez a név nagyjából 2010 környékére datálható, ugyanis még mielőtt Hedrick Zoli segítségével meg nem született a Monthy Nolan alterego, addig Ti3i néven „tevékenykedtem”  dj-ként és producerként is. Szerette volna megjelentetni egy zenémet a saját kiadóján, de közösen arra jutottunk, hogy Ti3i néven eladhatatlan. Amikor ez a változtatás megtörtént, egyébként Christopher Nolan még nem volt ismert rendező. Valamiért mindenki azt hiszi onnan jött az egész. DE NEM!

Nem szeretnék közhelyeket puffogtatni, hogy már édesanyám hasában Depeche Mode-ot hallgattam, de tény, hogy elég hamar beleszerettem az elektronikus zene világába. Az igazi robbanás számomra Sasha: Ibiza-ja volt.  A barátaimmal már-már istenként tekintettünk rá és a neten fellelhető összes mixet magunkénak akartuk tudni. Mai fejjel elég vicces lehetett. Személy szerint engem már akkoriban jobban foglalkoztatott a zenék megírása, mint az, hogy ezeket jól szelektáljam egy DJ szetthez. Azóta természetesen ezek már ugyanolyan fontosak. Producerként egyébként nagyjából 2004 óta „működöm”.

– Mik a számodra legfontosabb mérföldkövek?

Az első befejezett zeném mindenképp óriási mérföldkő volt. 

Bár már kissé eltávolodtunk egymástól, de mindenképp köszönettel tartozom Garami Artúrnak, aki először engedett DJ pult mögé, illetve  James Cole Janinak, akinek a kiskunhalasi Dance Tuning-os és a keceli Club Korona-s fellépéseimet köszönhettem. Ezek akkoriban óriási dolgok voltak és szívet melengető emlékek maradnak életem végéig. Illetve talán Jani volt az első, aki egy Badgirls mix CD-jén használta egy zenémet. Szóval ezek azt hiszem mindenképp említésre méltó mérföldkövek. Mára már inkább hobbiként tekintek a zenére, de természetesen ugyanolyan lelkesedéssel csinálom, mint huszonévesen. A nálatok való megjelenésem is mérföldkő, mert dub-os témában még nem jött ki semmim. 

– Mit gondolsz magáról az általad képviselt zenéről, miért szereted?

Mert imádom Gubás Gabit (mindkét zenében őt hallhatjátok). Viccet félretéve…

Mindig szerettem volna a mélyebb dolgokba is kicsit „belemászni”. Alapjáraton elég lelkis és mindenen sokáig agyalós embernek tartom magam és talán ezeken a zenéken jön át igazán, ami legbelül van. Ez az én művészi oldalam. Szerintem ez minden producerrel így van egyébként. Mindenkinek van egy művészkedős oldala, ami nehezebben emészthető. 

Tehát… Hogy mit gondolok róluk azt leírtam, de amiért szeretem őket az talán az, hogy ez vagyok én.

– Mik a jövőbeli céljaid?

Szeretnék még nagyon sok jó zenét írni és megélni azt, hogy repülő autókkal közlekedjünk


Vérjuk a nagyon jó zenéket, mondjuk a repülő autókat is!

Itt pedig egy kis ízelítő a PHND008-ból, ami június 23-án érkezik:

 

Monthy Nolan elérhetőségei:

Facebook: https://www.facebook.com/monthynolandj
Soundcloud: https://soundcloud.com/monthynolan