0

Nincsenek termékek a kosárban.

Phonoda Camp 01

Erdő, természet, Balaton, zene, barátok, kaja, pia, lazulás.

Az előző mondattal le is tudhatnánk a Phonoda Camp 01 leírását, mert a lényeg benne van. Túl sok rendezvényünk nincs, az idén egyelőre ez az egyetlen tervezett, de sosem lehet tudni, hosszú még 2023, hozhat bármit. Most még ennél tartunk és mint minden történetnek van egy eleje, így ennek is…

Az Ökoszféra hátterében Gálik Levi és családja áll. Pár éve vásároltak egy eldugott családi fészket, a magyar Riviérához közel egy erdei övezetben. A terv egyszerű volt és egyben nagyszerű. Kialakítani egy olyan szférát, ahol a családjuk is boldogan élhet és másokkal is megoszthatják mindezt. Az ötlettől vezérelve gomba mód szaporodtak az udvaron a legkülönbözőbb dolgok. Itt egy hinta, ott egy függő ágy, amott baldahinos pihenő, és szépen sorban jött a bárpult, kanapék, hangrendszer, kinti konyha, zuhanyzó, wc, asztalok, székek, egy DJ pult, mégegy…és megnyílt az Ökoszféra. Mesebelien hangzik, valójában is az. Arról nem is beszélve, hogy a kempingezés teljesen ingyenes. Nincs díj, építsd fel a sátradat és pihenj, tavasztól őszig nyitva vannak. Nem rendezvény helyszínről beszélünk, hanem egy végtelenül barátságos pihenő helyről. 

A nagy igazság az, hogy már tavaly is szervezés alatt volt ez, csak elbambáskodtuk. Mire az elhatározásig eljutottunk, addigra már elfogytak az olyan dátumok, amik 1. a kempingnek is jó, 2. nekünk is jó, 3. nem ütközik olyan zenei eseménnyel, amin a DJ-k, az érdeklődők és mi magunk is szívesen részt vennénk.

Idén, sőt tavaly év végén Derek már jelezte, hogy hamarosan beszél Levivel, januárban ugyanis elkezdődik az idei programfüzet kitöltése…ne szóljon, hogy kellene nekünk egy dátum? DE! Esélyt sem adtunk arra, hogy megint lecsússzunk. Egyébként pont Derek miatt ismertük meg az Ökoszférát, mert Levivel már volt azelőtt is kapcsolat, még rádiós korszakából, de a 2021-es balatoni tivornyázásunk idején Derek pont pakolt itt egy szettet. Márpedig ha Atti pakol a közelben az nyomós érv, hogy ne a tóban ázzunk. 

Ez az egy alkalom kellett, ahogy hogy biztosra vegyük jövünk még ide. Családbarát zenés pihenés, a mi zsenge korunkban már inkább egy ilyen, mint 100 fesztivál. A helyszínről fontos mesélni, mert ha nem is a mi eseményünkre, de máskor is érdemes betérni. Már a képek is árulkodóak, de nem adják vissza a tényleges hangulatot. Házi italok, házi ételek. Beégett, hogy mikor odaértünk talán még meleg volt a friss házi kenyér, kaptuk is egyből a kóstolót. Drága jó nagyapámat idézve: „kell még íze volt”. De az italoknak is. Több fajta főtt kaja is volt, ha jól rémlik akkor minden nap 2 féle közül lehetett választani. A fogyasztásért természetesen fizetni kell, de az árak nem tükrözték a Balatont, teljesen reálisak voltak, főleg a minőség tükrében. Mivel a kempingben való tartózkodás teljesen ingyenes, így nem mondható nagy elvárásnak az, hogy ételt és italt ne vigyünk be, na meg 40 fokban hűtő nélkül egyébként sem nagy ötlet. Ismerve a helyi ízeket, ha lenne hűtő a vendégeknek külön, akkor se jutna eszünkbe betárazni, de ezt majd úgyis csak az hiszi el, aki ott lesz és meg is kóstolja.

Ha elolvastátok az esemény leírását, akkor láttátok, hogy a részvétel regisztrációhoz kötött. Ennek egyetlen oka van, a házigazdák ennyit kérnek csak a megpihenni vágyóktól, hogy töltsenek ki egy egyszerű űrlapot, ez pici betekintést ad számukra arra, hogy kit is látnak vendégül.
Szóval ha szeretnél jönni, akkor ennek kitöltése kötelező:
PHONODA CAMP REGISZTRÁCIÓ

Hogy részünkről mire lehet számítani? Nagy feszengés nem lesz, nem tervezzük túl. Barátok állnak majd a pultban, zenéket pakolásznak, mi meg lazulunk. Egyik pokrócon társasjáték, másikon kártya, az egyik asztalnál pálinkás poharak koccannak, a függőágyban meg délutáni sziesztás ritmusra horkolás. A hely családbarát, gyerkőcöknek is akad játék bőven, sőt állatbarát is, jöhetnek a kutyusok. Nem úgy gondolunk erre a hétvégére, hogy na most odaverünk az éjszakának, hanem kipihenjük a hétköznapokat. A zene sem hajnalig megy majd, késő este a hangerőt vissza tekerjük, hagyjuk a természetet is pihenni, mi pedig tovább zsizsegünk. Kb 20 percre van a hazai tenger, így volt eszünkben, hogy beiktatunk egy nagy közös pancsolást, de inkább úgy voltunk vele, hogy a péntek-szombat szóljon a kempingről és a zenéről, aztán majd vasárnap lehet csobbanni, hiszen mindenki addig marad amíg akar, itt nincs olyan szabály, hogy „délig el kell hagyni a szállást”, sőt, ott az egész jövőhét, vagy a megelőző napok. A kapu nyitva áll. Ja és így a napközbeni lubickolás sem szívja ki az energiát, ami nem árt, ha marad estére…

A line-uphoz nem is nagyon szeretnénk sokat hozzáfűzni, egytől egyig tehetséges DJ-k/producerek kifinomult ízléssel. Tudtunk volna még kit meghívni bőven, de túlzsúfolni sem lehet pár napot és a jövőre is gondolni kell, 2024 sem szalad el. Vegyesen vinyl és digi szettek várhatóak, kinek mi esik kézre, vagy kinek mihez lesz kedve. A legvégén úgyis az lesz a fontos, hogy mi szól. Jó érzés és megtisztelő, hogy a srácok örömmel a pultba állnak ezen a közös hétvégén!

Ha esetleg kedvet kaptál, akkor itt lentebb megtalálod a Facebook eseményünket, ott mindig frissülnek majd az infók és a teljes leírást is megtalálod. Ne felejts el jelentkezni. Nagyjából 50 a tervezett létszám, Levi már jelezte felénk, hogy erőteljesen közelítünk, szóval el fog jönni a létszám stop pillanata is, amikor már nem lesz a regisztráció lehetséges. De ahogy már írtuk, a kemping tavasztól őszig nyitva van, érdemes valamikor bekukkantani, utána fog csak kiderülni, hogy nem a levegőbe beszéltünk.
Nos…ott tali: FACEBOOK ESEMÉNY