0

Nincsenek termékek a kosárban.

Schime – a tények makacs dolgok

Makacs dogok bizony, magukért beszélnek. Vagy zenélnek. Schime, két nap múlva, november 26-án világot látó megjelenése ugyanis elég határozottan szólal meg a műfaj nyelvén és felkiáltójellel közli, hogy House vagyok! 

Mi beleszerettünk. Az Észak-Walesi Floorpiece is hasonlóképpen lehetett, mikor meghallgatta az 51. digitális EP-jének anyagát.
A ‘You found me’ egy 5 track-es megjelenés, amin 3 original Schime darab és 2 remix kapott helyet.

Aki esetleg nem tudta, Schime egy hatvani magyar srác, Egyed Sanyi, akinek közvetlenségét és hozzáállását biztosan sokan irigylik. Szerényen és őszintén áll a zenéléshez és örömmel ad abból, ami az övé. Esetünkben saját zenéit is örömmel osztotta meg és pont azt a modellt mutatja, amitől a világ akár jól is működhetne:
Van valamim, tessék megosztom veled boldogan!

— Off topic morgás ugyan, de sajnos legtöbbször azt látni, hogy a világ adni nem, de kapni annál többet akar, majd kizárólagosan birtokolni…holott a megosztás, a segítőkéz nyújtása lenne ami épít. Ki érti ezt… —


Szóval 3 dal Sanyi műhelyéből, 1 remix Silver-től és 1 Shane Mahon-tól is érkezik.

Bár érdemes lenne kiemelni mindet, mégis azt ragadnánk ki, amelyik Schime személyes kedvence is az EP-ről, az Unga. A megszokotthoz képest próbált táncparkettesebb hangzást venni és sikerült. House lett a végeredmény, valóban táncolós, ‘főidős’ house. 

„…a zeném olyan mint pl egy vonat, ha fel tudsz rá ülni (be tudod fogadni a hangzást) akkor nagyon jó „helyekre” el tud vinni… ” /Schime/

Nem nehéz menni vele, visz, gurul és mozgat. Hiába mélyebb vonalon mozgunk itt a Phonoda berkein belül, ha a hangzást nézzük, mégis ismét azon kapjuk magunkat rajta, pont mint a múltkori Capeesh Society megjelenésnél (itt), hogy táncolós zenéről írunk. De ami jó, az jó. Mint ahogy Schime munkássága is, érdemes végigszaladni az anyagain szépen sorban:
https://soundcloud.com/dj-schime

„Zeneírás közben nem utánozni, hanem egyedi saját hangzáson gondolkozom, szeretek hétvégente hamar felkelni és kora reggeltől elkezdeni zenét csinalni…”

Schime

És akkor Sanyi és a mi favoritunk is a ‘You found me’-ról:

A teljes anyag ízelítőibe itt tudtok belehallgatni:

 

November 26-ától pedig digitálisan meg is vásárolhatjátok, amihez ha bekövetitek az előadót és a kiadót, akkor egészen biztosan kaptok majd buy linket. Ráadsául egy bekövetés, egy megosztás sokszor többet jelent, mint gondolnátok.

Egy tuti, Schime neve nem utóljára szerepelt a Phonodán! (januárban biztosan fog, de többet nem fecsegek)

 

Viktor MATO and Olavi FOLDI [a.k.a. 7mirror] [DJs & Curators of PHONODA]

A hozzászólás csak akkor lehetséges, ha a böngészőben be vagy a Facebook fiókodba jelentkezve.